Csokimennyország

Lepd meg kedvesed apróságokkal Valentin napon

A Valentin napon, február 14-én, az angolszász országokból elterjedt hagyomány szerint a szerelmesek megajándékozzák egymást. Mi  segítünk neked, hogyan lepd meg kedvesed pár aprósággal, amivel jól indulhat a szerelmesek ünnepe!  1. Reggeli kedvesség Február 14-én reggel készíts ki egy jól látható helyre, vagy rejts el kedvesed kabátja zsebében egy apró csokoládé meglepetést.Egy szív alakú tej- vagy… Tovább »

3+1 tévhit a csokoládéval kapcsolatban!

Sokszor találkozunk “ne fogyassz csokoládét, mert…” típusú tévhitekkel, amik mögött nem mindig rejlik valós információ. Ezért úgy gondoltuk, utána járunk a 3+1 leggyakoribb tévhitnek, amivel nap mint nap szembesülünk mi is. A cukorbetegek nem ehetnek csokit! A glikémiás index – rövidítve GI – egy számérték, amely arra utal, hogy milyen gyorsan szívódik fel az adott élelmiszerben lévő… Tovább »

Sting dobosát megleptük

Sting dobosát, Rhani Krija-t megleptük egy hazai manufaktúra kézműves finomságaival. Varga-Czakó Adrienn írt a találkozásról.   Egy szép nyári napon találkozhattam Rhani Krija zenésszel, amikor a The Garland Band zenekar magyarországi próbája miatt látogatott el hazánkba. Tudtuk, hogy Rhani szereti az édességet, és mikor biztossá vált, hogy személyesen is találkozhatok vele, nem volt kérdés, hogy… Tovább »

A csokoládé története

Kevesen vannak, akik nem szeretik a csokoládét. Ez az “édesség-őrület” nem ma kezdődött, hanem egészen régi időkre nyúlik vissza a csokoládé története. Mintegy 2000 éve fedezték fel a kakaómagvakat az amerikai aztékok. Európából először Cortez, a spanyol felfedező volt az a szerencsés, aki az akkor még xocolatl nevű italt kóstolhatta meg, Montezuma, azték uralkodó jóvoltából,… Tovább »

Termékeink szakmai elismerése

A családi vállalkozásunk indulásától az elmúlt évekig nagyon sok minden történt. Nagyon sok munkánk volt, rengeteget tanultunk, jártunk eseményeken, de ami a legfontosabb, hogy munkánk gyümölcse: a kézzel készített kézműves csokoládék és bonbonok számos elismerésben részesültek, amit szeretnénk bemutatni nektek.   Zserbó bonbon – 2016 A darált dióval és baracklekvárral készített bonbont fahéjjal fűszerezzük, majd… Tovább »

Egyszerű szaloncukor készítés otthon

Eljött a kedvenc időszakunk, a karácsonyi készülődés. Mi itt a Demeter Chocolate-nál már szeptember óta szaloncukor lázban égünk, készítjük a finomabbnál finomabb szaloncukrokat és karácsonyi édességeket. Többen megkerestetek minket, hogyan tudnátok ti is hasonlót készíteni otthon. Így csokimestereink megalkottak egy roppant egyszerűen elkészíthető narancsos csokoládés szaloncukor receptet. Alapanyagok: A krémhez:100 ml tejszín150 g étcsokoládé2 db… Tovább »

Magyarország első Csokoládé Klubja megnyílt!

Képzeld el, hogy egy borús, esős napon, mikor fáradtan hazaérsz a munkából, egyszer csak megszólal a csengő és a futár ott áll az ajtód előtt egy doboz finomsággal. Majd elnyúlsz a kényelmes kanapédon és élvezed a mennyei ízeket, melyet szeretettel és nagy gondossággal állítottunk össze NEKED! Ha meghallod, hogy csokoládé azonnal összefut a nyál a… Tovább »

“Magyar Kézműves Remek” elismerést kapott a Demeter Chocolate

ELISMERÉSBEN RÉSZESÜLTÜNK A “MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” PÁLYÁZATON   A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara  (MKIK) által meghirdetett, 2002 óta indította útjára a „Magyar Kézműves Remek” pályázatot. Ez a pályázat évről évre elismerésben részesíti azokat, akik kiemelkedő kézműves termékek alkotói.  Ezen a pályázaton 2018-ban 123 pályamű érkezett, és ebben a mezőnyben a Demeter Chocolate, a kézműves bonbon konyakmeggy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!