Kevesen vannak, akik nem szeretik a csokoládét. Ez az “édesség-őrület” nem ma kezdődött, hanem egészen régi időkre nyúlik vissza a csokoládé története. Mintegy 2000 éve fedezték fel a kakaómagvakat az amerikai aztékok. Európából először Cortez, a spanyol felfedező volt az a szerencsés, aki az akkor még xocolatl nevű italt kóstolhatta meg, Montezuma, azték uralkodó jóvoltából,… Tovább »
A csokoládé története
Kevesen vannak, akik nem szeretik a csokoládét. Ez az “édesség-őrület” nem ma kezdődött, hanem egészen régi időkre nyúlik vissza a csokoládé története. Mintegy 2000 éve fedezték fel a kakaómagvakat az amerikai aztékok. Európából először Cortez, a spanyol felfedező volt az a szerencsés, aki az akkor még xocolatl nevű italt kóstolhatta meg, Montezuma, azték uralkodó jóvoltából,… Tovább »

Képzeld el, hogy egy borús, esős napon, mikor fáradtan hazaérsz a munkából, egyszer csak megszólal a csengő és a futár ott áll az ajtód előtt egy doboz finomsággal. Majd elnyúlsz a kényelmes kanapédon és élvezed a mennyei ízeket, melyet szeretettel és nagy gondossággal állítottunk össze NEKED! Ha meghallod, hogy csokoládé azonnal összefut a nyál a…
ELISMERÉSBEN RÉSZESÜLTÜNK A “MAGYAR KÉZMŰVES REMEK” PÁLYÁZATON A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) által meghirdetett, 2002 óta indította útjára a „Magyar Kézműves Remek” pályázatot. Ez a pályázat évről évre elismerésben részesíti azokat, akik kiemelkedő kézműves termékek alkotói. Ezen a pályázaton 2018-ban 123 pályamű érkezett, és ebben a mezőnyben a Demeter Chocolate, a kézműves bonbon konyakmeggy…
Elkészült az első recept blogbejegyzésünk, amelyben egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető finom desszertet mutatunk be nektek. A pontos recept leírás mellett készítettünk egy videót is amely részletesen bemutatja a mousse készítés folyamatát. Reméljük elnyeri tetszésedet és te is elkészíted! A piskótához: 4 tojás 80g cukor 100g liszt 1cs. sütőpor A piskótát a szokásos módon elkészítjük….