A családi vállalkozásunk indulásától az elmúlt évekig nagyon sok minden történt.
Nagyon sok munkánk volt, rengeteget tanultunk, jártunk eseményeken, de ami a legfontosabb, hogy munkánk gyümölcse: a kézzel készített kézműves csokoládék és bonbonok számos elismerésben részesültek, amit szeretnénk bemutatni nektek.
Zserbó bonbon – 2016
A darált dióval és baracklekvárral készített bonbont fahéjjal fűszerezzük, majd ostyatörettel ízesítjük, amivel a tradicionális zserbó sütemény ízeit idézzük meg. Kiváló minőségű 54%-os étcsokoládé burokba rejtjük.
Ezzel a falatnyi élménnyel 2016 nyarán, életünk első nemzetközi versenyén egy csillagot nyertünk el a Michelin csillagos séfekből, neves ételkritikusokból álló zsűri által a Great Taste Awards-on.
Epres-citromfüves kézzel készített bonbon – 2016
Nagy büszkeségünk az epres citromfüves bonbon, mely BRONZ minősítést kapott az International Chocolate Awards versenyen. Ebben a tüneményes félgömbben fehércsokoládéba rejtettük az epres tölteléket, amit a citromfű friss aromája tesz egy könnyed, selymes ízű ínyencséggé. A bonbon kellemes nyári hangulatot kölcsönöz a hideg napokon is!
Hawaii vörös sóval és piemonti mogyoróval szórt karamellás csokoládé
A Hawaii vörös só nem csak szép kiegészítője egy finom karamellás csokoládénak, de közel 80 féle természetes ásványi anyagot, pl. magnéziumot, potasszumot és vasoxidokat tartalmaz. Csonterősítő, és vérnyomás szabályozó hatása is van. A tenger és föld gyümölcseként létrejött Hawaii vörös só kiemelkedő ízharmóniát alkot karamell ágyon a roppanós, finom piemonti mogyorókkal. Ez a táblás csokoládénk a londoni Great Taste Award Michelin csillagos séfekből álló zsűrijének is elnyerte tetszését, hiszen rögtön egy csillaggal jutalmazták.
Szatmári Szilvapálinkás bonbon – 2017
A Great Taste Awards egy csillaggal jutalmazták a szatmári szilvapálinkás bonbonunkat. A zsűrit lenyűgözte a bonbonunk külseje, formája, kiemelték az alapanyagok összhangját és az alkohol jól érezhető kellemes ízét.
Mézes-málnapálinkás bonbon – 2017
Magyar Kézműves Remek Díjas lett mézes, málnapálinkás krémmel töltött tejcsokoládé bonbonunk, liofilizált málnával díszítve.
Fűszeres-almasajtos bonbon – 2017
Elnyertük a Magyar Kézműves Remek díjat. A termék kiváló alapanyagokból készül. Étcsokoládé trüffelkrémet készítünk, amit a fűszeres sajtolt almarétegre helyezünk, majd bevonjuk az 54%-os belga étcsokoládéval. Az almasajt a monori Csúzi pincészet szintén Magyar Kézműves Remek díjas terméke.
Konyakmeggy és a Mézes diógrillázs termékeink – 2018
A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) 2002-ben indította útjára a „Magyar Kézműves Remek” pályázatot. Ez a pályázat évről évre elismerésben részesíti azokat, akik kiemelkedő kézműves termékek alkotói.
Ezen a pályázatra 2018-ban 123 pályamű érkezett, és ebben a mezőnyben a Demeter Chocolate, a kézműves bonbon konyakmeggy és mézes diógrillázs termékünk is elismerést kapott.
Szántó Tibor emlékdíj – 2018
A budapesti Édes Napok Édesség ünnepen átvehettük a Szántó Tibor emlékére létrehozott emlékdíjat. A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség 2017-ben díjat alapított Szántó Tibor emlékére, ezzel tisztelegve a hazai csokoládékészítés kiemelkedő mestere előtt.
Mit jelent a Great Taste Awards matrica a termékeinken?
A Great Taste Awards az angol Fine Food Céh által szervezett verseny, amelyet egyszerűen csak az élelmiszeripar Oscarjaként emlegetnek világszerte. Ez a világ legmegbízhatóbb és legrangosabb ételkóstoló versenye, ahol 450 tagú szakmai zsűri vak-kóstolás útján értékeli a különböző kategóriában nevezett termékeket.
Ezen a versenyen nem számít a brand, a csomagolás, nem lehet “marketing trükkökkel” befolyásolni a zsűrit, mert minden az ízről szól, a termékre vonatkozó alapvető információnak a birtokában.
Magyar Kézműves Remek elismerő oklevél fontossága!
A „Magyar Kézműves Remek” elismerő oklevél mellett valamennyi díjazott lehetőséget kap arra, hogy használhassa a Magyar Kézműves Remek logót, és termékéhez meghatározott tartalmú elismerő kártyát (termékcímkét) készíthessen. A cím elnyeréséhez követelmény a termékek eredetisége, nemzeti kultúrát őrző, egyedi értéket képviselő hagyományhűsége, a kivitelezés kiváló minősége, és turisztikai hasznosíthatósága. – forrás: mkik.hu
A díjazott kézműves termékek – előállításuk, használatuk bemutatásával – bővítik az ország, egy-egy régió turisztikai programkínálatát, hozzájárulnak a magyar imázs erősítésére alkalmas igényes termékek kereskedelmi választékának szélesítéséhez, minőségi színvonalának emeléséhez, a magyar kulturális örökség sajátos közvetítéséhez.
A sok elismerés és díj nagyon fontos védjegy számunkra.
Fogyasszátok szeretettel:
Csokimennyország
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: