Fehércsokis epres mousse mini torta

Elkészült az első recept blogbejegyzésünk, amelyben egy gyorsan és egyszerűen elkészíthető finom desszertet mutatunk be nektek.

A pontos recept leírás mellett készítettünk egy videót is amely részletesen bemutatja a mousse készítés folyamatát.

Reméljük elnyeri tetszésedet és te is elkészíted!

A piskótához:

A piskótát a szokásos módon elkészítjük. Külön választjuk a tojás sárgáját és a fehérjét. A sárgáját kikeverjük a cukor felével, majd a fehérjét is felverjük, ha kemény habbá válik, akkor hozzáadjuk a cukor másik felét! Majd a többi hozzávalóval óvatosan összekeverjük és egy lapot kenünk belőle.

Fehér csoki mousse:

2dl tejszínt kb 80°C-ra melegítünk hozzáadjuk a 200g fehércsokoládét majd a tűzről levéve addig keverjük amíg a csoki elolvad. Hagyjuk kihűlni majd a maradék 2 dl tejszínt habbá keverjük és összekeverjük a fehércsokis krémmel. A piskótából kis karikákat szúrunk és megtöltjük a fehércsokis krémmel, majd eperdarabokat nyomunk bele.

Végül rátesszük a felső piskóta karikát.

Díszítéshez:

Hűtőben legalább 2 órán át tároljuk, de legjobb ha egy egész éjszakán keresztül hűtjük. Ha kihűlt a tetejét áthúzzuk étcsokoládéval. Étcsokiba mártott eperrel díszítjük.

Ezekkel a hozzávalókkal 6 db minitorta készíthető el.

Ha tetszett a recept és elkészítetted, küldj nekünk is egy képet a csokimennyorszag@gmail.com e-mail címre!

Csokimennyország csapata

Címkék: , , , , , ,
Tovább a blogra »